13:15

Åkra FC

Referat: IK Oden U23 - Åkra FC

U23 skulle ha mött Arboga U19 men de lämnade återbud så istället ställde Åkra FC, ett div 8 lag från Sala upp med kort varsel. Det tackar vi för!
Tyvärr blev matchen som sådan ett bottennapp från vår sida. Det var inte mycket som stämde. Åkra pressade högt och vi gjorde en hel del misstag på egen planhalva genom svåra passningar. I regel tappade vi boll efter 2-3 passningar så det blev väldigt jobbigt att få jaga hela tiden.
Det tog en halvtimme innan vi fick till ett avslut då Osama sköt ett skott som målvakten räddade.
Innan dess hade Jocke gjort 6 räddningar av hög klass och han höll oss kvar i matchen.
Istället tog vi ledningen i första halvleks slutminut på ett bra anfall. Det var Oscar, som egentligen var där som publik men fick hoppa in när två spelare inte kom (Alan sjuk / Felipe spel med Gäddeholm), som spelade fram Osama som sköt ett skott som målvakten räddade men då var födelsedagsbarnet Nvar framme och styrde in returen på volley!
Ledning 1-0 i paus var faktiskt fruktansvärt orättvist men bollen är rund som man säger...

1:a halvlek
5' Åkra skjuter ett inte alltför märkvärdigt skott som Jocke ska rutinrädda men han tappar ut bollen och det är nära att en motståndare är först på den men Jocke reparerar genom att slänga sig framför spelarens fötter och greppar bollen!
7' Jocke lägger en dålig inspark till Anas som tappar bollen när motståndaren pressar, spelaren slår ett markinlägg förbi Jocke mot bortre men där är Danial och rensar undan i sista momangen
10' Åkra lägger en snabb frispark när vi håller på och ställer upp muren, ett hårt skott som Jocke räddar
14' Hörna av Åkra som Jocke slår bort men en motståndare är först på bollen och får på en bra träff dock flyger bollen över ribban
15' Åkra chippar bollen över vår försvarslinje till en spelare som kommer helt fri och drar till på halvvolley men Jocke gör en helt otrolig reflexräddning till hörna!
16' Riktigt dålig rensning av Osama på hörnan till en spelare som skjuter ett lågt skott mot vänstra hörnen men Jocke slänger sig akrobatiskt och greppar bollen!
23' Slarvigt spel av Jocke och backlinjen på en inspark när vi håller på och ställa till det men återigen reparerar Jocke genom att rädda Åkras skott till hörna
24' Denna gång tar Åkra en kort hörna och vi står och sover när spelaren helt oattackerar placerar ett skott i kryssribban och ut!
26' Friläge för Åkra på nytt och återigen är Jocke där och avvärjer!
30' Det tog en halvtimme innan vi skapar något och det är Osama som dribblar sig fram och avslutar bra men målvakten står rätt placerad och greppar skottet
34' Rich vinner bollen när Åkra försöker gå till attack, han kliver fram och skjuter men får för mycket fot under bollen som far högt över ribban
34' Nr 4 i Åkra får ett gult kort för en eftersläng
45' 1-0 Oden genom Nvar (assist Osama).

I andra halvlek jämnar vi ut spelet, mest p g a Åkra börjar bli trötta och slarvar på samma sätt som vi gjorde i första halvlek. Dock fortsätter vi att spela med hög risk på egen planhalva vilket innebär bolltapp och farliga lägen för Åkra.
Just ett sådant bolltapp innebär friläge för Åkra och kvittering efter 10 minuter. Inte ens Jocke kunde rädda detta.
Sen har vi faktiskt en del lägen att avgöra matchen men vi får inte till avsluten.
Åkra har också chanser men Jocke är rena väggen idag och räddar allt.
Tyvärr drar inbytte Ivan på sig två gula kort på 14 minuter och blir utvisad. Vi får spela sista 3 minuterna med 10 spelare.
Matchen ser ändå ut att sluta 1-1 men så slarvar vi på nytt när Shaho och Benjamin går på samma boll men lyckas tappa den till en motståndare som slår en perfekt djupledsboll till en fri spelare som är on side och han gör inget misstag när han placerar in 1-2 i högra hörnet, Jocke går rätt men når inte bollen.
Då återstod 10 sekunder av matchen, precis som A-laget igår släpper vi in ett sent mål.
Det kan förstås hända men faktiskt var det helt rättvist att vi förlorade matchen då de flesta spelarna underpresterade idag.
Förutom Jocke som var planens gigant med 15 räddningar och utan honom hade det blivit en betydligt större förlust!
Självklart utnämner vi Jocke till matchens lirare idag!

4' Åkra lägger en smart hörna, nästan som A-lagets variant till en spelare som skjuter från straffområdeslinjen mot bortre hörnet men Jocke slänger sig som en panter och styr ut bollen till ny hörna!
10' 1-1 Åkra (friläge efter bolltapp på egen planhalva)
16' Oscar lägger matchens passning till Nvar som kommer fri med målvakten men skjuter över i mycket bra läge
21' Gult kort på nr 19 i Åkra som brutalt fäller Osama
24' Bra anfall Oden genom Benjamin som passar till Osama som skarvar vidare till Hadi som skjuter hårt men utanför
28' Ivan får ett gult kort när han blir inbytt p g a han springer in på planen och tar bollen innan Saif har hunnit av. Jätteklantigt!
29' Åkra får ett friläge när Danial missar bollen vid rensning men Jocke räddar oss på nytt genom att blockera avslutet!
36' Bra löpning av Ivan på djupledsboll när han kommer fri och skjuter men målvakten räddar till hörna
37' Osama lägger en bra hörna som Hadi nickar ner i marken, bollen är på väg in men en spelare som står på mållinjen lyckas styra den över ribban med huvudet
38' Ännu bättre hörna av Osama som en Åkra-spelare skarvar i ribban och över till ny hörna
40' En spelare i Åkra får ett gult kort för att ha brottat ner Hadi, inte en lätt uppgift direkt...
42' Ivan drar på sig sitt andra gula kort i matchen när han stämplar en motståndare och blir därmed utvisad
45' 1-2 Åkra (friläge)